INTERVIEW: Tim Driesen

wwry-31

Tim gaat rocken in België
Door Elke Lodewijks

Tim Driesen gaat Galileo spelen in de musical We Will Rock You. Deze is vanaf 1 september in de Stadsschouwburg van Antwerpen te zien. De castleden die in België de rollen in deze rockmusical gaan vertolken brachten 24 juni een bezoek aan de Nederlandse We Will Rock You in het Beatrix Theater in Utrecht. Tim Driesen vertelt over zijn droomrol:

Hoe is het om in We Will Rock You te gaan spelen?
Ja, heel leuk natuurlijk, We Will Rock You is zo’n leuke show. In Londen heb ik de show denk ik al vier keer gezien. Vandaag zie ik de show voor de tweede keer in Utrecht. Het is een droomrol om te spelen dus dat is altijd leuk. Als je aan het proces begint denk je: “Misschien krijg ik de rol, misschien niet. Maakt niet uit, we zullen wel zien”. Maar als het om je droomrol gaat dan wil je het echt wel.

En als je naar We Will Rock You kijkt, let je dan nog op bepaalde dingen nu je weet dat jij die rol ook gaat spelen?
Nee, als ik ga kijken, kijk ik gewoon met een open mind om ervan te genieten. Als je denkt wat je ervan mee gaat nemen denk ik dat je het jezelf moeilijk maakt. Misschien dat je onbewust hier en daar nog bepaalde dingen opneemt. Maar zodra het repetitieproces begint ga ik er liever zonder enige invloed die ik bewust heb meegekregen in.

Heb je de Nederlandse show al gezien toen je wist dat je de rol kreeg?
Nee, ik heb de show een dag voor mijn auditie gezien. Gewoon om te kijken hoe de vertaling was. Ik had de Engelse versie gezien en wist niet hoe het Nederlandse verhaal was. Het is maar een heel klein beetje aangepast dus dat is wel leuk. Het is een hele mooie vertaling, een fantastische cast. De cast vind ik zelfs beter dan die van Londen. Er is inzet van iedereen. Iedereen staat er met evenveel energie en het zijn fantastische talenten, dus dat is heel leuk om te zien.

Wat vind je dan precies beter dan in Londen?
In Engeland zijn er heel veel mensen die soms denken dat ze gewoon een job hebben. Zoals in elke job heb je niet elke dag je dag, maar hier kan dat eigenlijk niet. Je moet elke dag het beste van jezelf geven. En in Nederland heb je dat helemaal niet, iedereen vindt het leuk om in de show te staan. Ook al hebben ze hun dag niet, ze weten dat ze in een grote productie staan en die energie is er gewoon helemaal.

Wat heb je met Queen?
Toen ik 12 jaar was luisterde ik al naar Queen. Als je je eigen stijl van muziek begint te kiezen die niet door je ouders opgelegd wordt. Mijn eerste cassette was Innuendo van Queen. Het was vol instrumenten, niet alleen gitaar of piano maar met strijkers en blazers, alles erop en eraan dus het is heel theatraal. En Freddie Mercury is ook zo’n grote persoonlijkheid.

Dus je hebt niet veel tijd nodig om de 25 liedjes van Queen die in de musical zitten uit je hoofd te leren?
Ik denk dat er één nummer in zat dat ik nog nooit gehoord had. Dus het is alleen hier en daar wat teksten aanpassen. Soms denk ik dat de tekst op een bepaalde manier gaat, maar dan blijkt het heel iets anders te zijn. Maar qua melodietjes denk ik dat het wel makkelijk gaat. Makkelijker. Het zijn hele moeilijke nummers om te zingen maar dat gaat wel leuk worden denk ik.

Heb je de Nederlandse cast al ontmoet?
Ik heb net mijn tegenspeelster (Marjolein Teepen) een uurtje geleden ontmoet. In de show is ze een rebel maar in het echt is ze een heel  lief meisje. Het gaat nog heel leuk spelen worden, denk ik. Met Karel en Goele gaat het ook heel leuk worden. Ik vind het geweldig om met mensen te spelen waar je nog wat van kunt leren. Het gaat een leuke repetitieperiode worden!

Je hebt al veel in Londen gespeeld. Hoe is het om nu in België, je thuisland erkenning te krijgen?
Het is altijd leuk om in een show te spelen waar je graag in staat, of ik nou in België, Nederland, Engeland of op de Middellandse Zee zit maakt me niet echt uit. Ik heb ook nooit gestaan in een show waar ik niet graag in stond, dus daar heb ik heel veel geluk mee gehad. Om nu in een show in België te staan… als je in een leuke show staat maakt het niet uit waar je staat. Zolang je maar plezier hebt en de mensen het goed vinden is het allemaal ok.

Merk je in die verschillende landen verschil in publiek?
Ik denk het niet. Ik denk dat België net zo goed kan rocken als Nederland. Meer zelfs nog want rock in België is een grote scene. Dus hopelijk gaan mensen die normaal niet naar het theater komen hun drempelvrees overwinnen en naar het spektakel kijken.

Je bent net terug van een cruise waar je op hebt getreden. Hoe was dat?
Ja, ik heb 8 maanden op zee gevaren. Het was een theater met 800 stoelen. Een echt theater met een parterre en zo. Het is wel groot. En per 3 dagen speel je een keer. Dus je hebt heel veel vrije tijd, je ziet heel veel van de wereld. Ik wilde gewoon een beetje sparen, op reis gaan. En als je dan in Thailand zit met een cocktail in je hand dan denk je: goh, je wordt er nog voor betaald ook dus dan heb je niets te klagen. Het was een hele leuke ervaring. Maar ik weet niet of ik het nog eens zou doen…

Dat wordt dan een hele overgang naar We Will Rock You
Ja, ik heb heel veel schoenen om te vullen. Maar hopelijk doe ik ze een beetje eer aan. In augustus, of 1 september zullen we kijken of dat gelukt is!

Je hebt nu een droomrol te pakken. Zijn er nog dingen die je zeker in je toekomst wilt doen?
Ik vind nieuwe shows altijd leuk. Ik stond een paar jaar geleden in een nieuwe show die Never Forget heet, dat is een musical met Take That muziek. Dan begin je met een karakter te creëren dat alleen op papier bestaat. Dat karakter is van jou en daar kun je veel eigen dingen in steken. Bijvoorbeeld met een show die al 9, 10 of 20 jaar meegaat volg je toch een zekere vorm en dat heeft ook z’n charmes. Daar kun je ook je stempel op zetten, dan neem je het beste van overal.

En als je vooruit blikt, waar sta je over een paar jaar?
Geen idee. Je had het me 5 jaar geleden ook kunnen vragen, toen had ik ook geen idee. Je weet nooit wat er gaan gebeuren. Hopelijk werk ik dan nog haha.
.

Plaats een reactie

Interactief
Oproep
Musical Vibes Musical Vibes is op zoek naar medewerkers. Klik hier Voor meer informatie.
20 jaar Musicals
Weblog: Mamma Mia! Paris
Reuben de Boel, castlid in Mamma Mia!, zal de komende maanden een weblog bijhouden over het reilen en zeilen van deze productie. Lees hier nu deel 7.
Webshop
Webshop................................................................................................. Je kan vanaf nu ook onze foto's bestellen en downloaden. Klik hier om rechtstreeks naar de webshop te gaan. Kan je de foto van je keuze niet vinden contacteer ons dan op info@musicalvibes.net